Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
2375
Van ez az érettségi feladat amit nem értek. Valaki elmagyarázná nekem, hogyan pontosan kiszámolni?

Egy középiskolába 620 tanuló jár. Az iskola diákbizottsága az iskolanapra három kiadványt jelentetett meg:
I. Diákok Hangja, II. Iskolaélet, III. Miénk a suli!
A Diákok Hangját a tanulók 25%-a, az Iskolaéletet 40%-a, a Miénk a suli! c. kiadványt pedig 45%-a olvasta. Az első két kiadványt a tanulók 10%-a, az első és harmadik kiadványt 20%-a, a másodikat és harmadikat 25%-a, mindhármat pedig 5%-a olvasta.
a) Hányan olvasták mindhárom kiadványt?
b) Írja be a halmazábra mindegyik tartományába az oda tartozó tanulók számát!
c) Az iskola tanulóinak hány százaléka olvasta legalább az egyik kiadványt?

Az iskola 12. évfolyamára 126 tanuló jár, közöttük kétszer annyi látogatta az iskolanap rendezvényeit, mint aki nem látogatta. Az Iskolaélet című kiadványt a rendezvényeket látogatók harmada, a nem látogatóknak pedig a fele olvasta. Egy újságíró megkérdez két, találomra kiválasztott diákot az évfolyamról, hogy olvasták-e az Iskolaéletet.
d) Mekkora annak a valószínűsége, hogy a két megkérdezett diák közül az egyik látogatta az iskolanap rendezvényeit, a másik nem, viszont mindketten olvasták az Iskolaéletet?

(A mellékelt kép az "a" feladathoz tartozik)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
*hogyan kell pontosan kiszámolni. (Bocsánat elírtam..)
0

Csatoltam képet. Három halmazos feladatot is ismertetek ebben a videómban és gyorsan átismételhető vele a halmazelmélet:
https://www.youtube.com/watch?v=EmN9vKgxC8g&t=9s

Ezt pedig emelt szinten szóbeli felvételizőknek készítettem:
https://www.youtube.com/watch?v=9fQLf6oi-O4&t=7s
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
0