Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek lecke,Egyenletek megoldása,sürgős lenne tudna valaki segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
629
1-es feladat a,b,c,d képet csatolva hozzá
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
4x+2-1 = 1-2-4x /összevonás
4x+1 = -1 -4x /+4x
8 x +1 = -1 /+1
8 x +2 = 0 /-2
8 x = -2 /:8
x = - 2/8

1

1. Szorozzuk meg hattal.
4y-9y = 1 /összevonás
-5y = 1 / :5
-y = 1/5
1