Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet rendszeres

Főoldal » Középiskola » Matematika
611
Csatolva van a feladat!! Sürgős ez is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, egyenlet, logaritmus, ismeretlenes, Egyenletrendszer
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ha beszorzod az első egyenletet kettővel, aztán összeadod a két egyenletet, akkor kapsz egy olyat, hogy:
5*logx=14
logx=14/5
x=10^(14/5)

Ha ezt az x-et visszahelyettesíted az első egyenletbe, akkor kapod, hogy
14/5+log3y=5
Hasonlóan log3y=2.2
y=3^2.2
Tehát x=10^(14/5) és y=3^2.2
1

Szerintem:
0