Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmusos átvlátás

Főoldal » Középiskola » Matematika
711
Az lenne a kérdésem, hogy én ötös alapú logaritmusként akarom felírni a 2-őt, ez mi alapján történik és mennyi lesz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, segítség, logaritmus
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hmm ha trükközöl, akkor
log5(52)
Ami log5(25)
Ha nem trükközöl, akkor a logaritmus definíciója szerint loga(b)=c ami azt jelenti, hogy ac=b Tehát az "a" itt 5, a "c" pedig 2 --> 52=x=25
1