Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika légyszí segítsetek!!! 8. osztályos tananyag!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
482
Ebben a 8. osztályos fizikában kéne egy kis segítség.
A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
1.
a: igaz
b: hamis
c: igaz
d: igaz

2.
Dioptria=1/fókusz, Gyűjtőlencsénél pozitív, szórólencsénél negatív az előjel. A fókusztávolságot m-ben kell megadni.
Gyüjtőlencse: D=1/0,25=4
Szórólencse: D=1/0,25=-4

1

Csatoltam képet.
1