Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrai egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
637
Gondoltam egy számot. Megszoroztam 5-tel , a szorzatáól kivontam 10 -et. Eredményül 50-et kaptam. Melyik számra gondoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szám: x
x*5-10=50 /+10
x*5=60 /:5
x=12

Visszafelé gondolkodva:
50+10=60
60:5=12
0