Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
366
Segitene valaki az e feladatban.Csatoltam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#SOS
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. A kezdeti sebesség: 4 m/s (A függőleges tengelyen van a sebesség, a gőrbe a 4m/s -ról indul)
2. 2 másodpercig haladt egyenesen és 4 másodpercig fékezett. (Addig haladt egyenesen amíg a görbe vízszintes, azaz a sebessége nem változott. A második másodpercnél kezd a görbe a vízszintestől eltérni, azaz a sebesség csökkenni. A lenti idő tengelyről lehet az értékeket leolvasni.
3. A gyorsulás nem más mint az időegység alatt bekövetkező sebesség változás. Képlettel: a=delta v/ delta t
a=4/4=-1 m/s2
4. Az út kiszámolása: s=vxt (Mivel az egyik tengelyen a "v" van, a másikon a "t", így a görbe alatti területből adódik a megtett út.) s=4x2=8m
5. Szintén a görbe alatti terület kell (fékezési görbe alatti)
s=4x4/2=8m
0