Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
930
Valaki tudna segíteni a fealadatok megoldásában? Nagyon megköszönném! :D
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
1. feladathoz kép
0

2.kérdés
a) Mennyi idő alatt éri el a maximális magasságot?
v=a*t
30=10m/s^2*t
t=3s , de számold ki 9,81- el is.

b) Mekkora a test által elért maximális magasság?
a=10m/s^2
v0=0

s=v0*t(a*t^2)/2
s=(10*9)/2
s=45m
c) Mekkora a megtett út és az elmozdulás 3s alatt?

Az út is ennyi, meg az elmozdulás is, mert ennyi ideig emelkedik éppen, valamit egyenes pályán mozog.
1