Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ionok

Főoldal » Középiskola » Kémia
599
Az alábbi sorokban felsorolt részecskék között egy-egy kakukktojás rejtőzik. Keresd meg!
a, Na+ , Ca2+ , K+, Cl-, Al3+
b, Br- , O2- , S2- , Mg2+ , I-
c, K+ , Cl- , Al3+ , NH4+ , Ca2+
d, CO32- , NO3- , SO42- , H3O+
e, Br- , I- , CO32- , Cl- , S2-
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, ionok
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Itt mesélek róla:
https://www.youtube.com/watch?v=h0SUAPdctfc&list=PLwXxAxAEOlGgoSN7mVHesgExz0iqvh9VH&index=8
Ezt érettségizőknek készítettem:
https://www.youtube.com/watch?v=95kFfMK1ehI&list=PLwXxAxAEOlGgoSN7mVHesgExz0iqvh9VH&index=5

Az alábbi sorokban felsorolt részecskék között egy-egy kakukktojás rejtőzik. Keresd meg!
a, Cl- a többi pozitív
b, Mg2 a többi negatív
c, NH4+ a többi egyszerű ion
d, H3O+ a többi savmaradékion, negatív összetett ion
e, CO32- ez összetett ion
Módosítva: 5 éve
1