Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7-ES MATEK SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
741
Melyik az a szám?
Egy szám 7-szeresének és 5-szeresének különbsége 1406.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szöveges
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
7x-5x=1406
2x=1406 /osztjuk kettővel
x=703

A szám 703

Ellenőrzés:

703*7=4921
703*5=3515
Különbség:1406

A megoldás helyes
Módosítva: 9 éve
1

Jelöljük x-el a számot.
A feladat alapján tudjuk, hogy
7*x-5*x=1406
Oldjuk meg az egyenletet:
7*x-5*x=1406
2*x=1406
x=703 :)
Ellenőrzés:
7x=4921
5x=3515
Különbségük: 4921-3515=1406 Tehát a megoldás jó :)
1

Ha egy szám hétszereséből a szám ötszörösét kivonjuk, akkor a szám kétszeresét kapjuk, tehát a szám kétszerese 1046, így a szám a 703.

Ellenőrzés: 7*703-5*703=4921-3515=1406, tehát jól számoltunk.
1