Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
361
Sziasztok! Valaki segítsen metematika plusz ellenőrzèssel köszönöm szépen UI: egy suta szülő
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Jó napot kívánok!/Szia!
Itt leírtam, hogy hogyan kell megoldani:
https://ehazi.hu/q/52008
https://ehazi.hu/q/60569

Ha pedig meg tudjátok/tudják oldani, a Photomath alkalmazással le lehet ellenőrizni. Nem mindig úgy mutatja a lépéseket, ahogy a suliban tanuljuk, de a végeredmény ugyan az. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://play.google.com/store/apps/details%3Fid%3Dcom.microblink.photomath%26hl%3Den_US%26gl%3DUS%26referrer%3Dutm_source%253Dgoogle%2526utm_medium%253Dorganic%2526utm_term%253Dphotomath%2Bonline%26pcampaignid%3DAPPU_1_-HS7X5DWNNLorgSWq6J4&ved=2ahUKEwiQsunsoZjtAhVStIsKHZaVCA8Q5YQBMAB6BAgbEAI&usg=AOvVaw0Ygtt6YTNimAwJqbUAayoH

a) 8x+4=2x+54 /-2x
6x+4=54 /-4
6x=50 /:6
x=8,33 (végtelen)
Ell: (Azért nem egyenlő a kettő, mert kerekítettük, de szerintem elfogadják így.)
8*8,33+4=70,64
2*8,33+54=70,66

b) 4x+16=5x+1 /-4x
16=x+1 /-1
15=x
Ell:
4*15+16=76
5*15+1=76

c) 3x-9=7x-53 /-3x
-9=4x-53 /+53
44=4x /:4
11=x
Ell:
3*11-9=24
7*11-53=24

d) -7+7x=8-8x /+8x
-7+15x=8 /+7
15x=15 /:15
x=1
Ell:
-7+7*1=0
8-8*1=0

e) 6x+8+4x=8x+2
10x+8=8x+2 /-8x
2x+8=2 /-8
2x=-6 /:2
x=-3
Ell:
6*(-3)+8+4*(-3)=-22
8*(-3)+2=-22

f) 5x-1=x+29 /-x
4x-1=29 /+1
4x=30 /:4
x=7,5
Ell:
5*7,5-1=36,5
7,5+29=36,5

a) 10x+7=4x-53 /-4x
6x+7=-53 /-7
6x=-60 /:6
x=-10
Ell:
10*(-10)+7=-93
4*(-10)-53=-93

b) 8x+12=12x+48 /-8x
12=4x+48 /-48
-36=4x /:4
-9=x
Ell:
8*(-9)+12=-60
12*(-9)+48=-60

c) 3x-12=x+6 /-x
2x-12=6 /+12
2x=18 /:2
x=9
Ell:
3*9-12=15
9+6=15

d) 2x+2=3x-5 /-2x
2=x-5 /+5
7=x
Ell:
2*7+2=16
3*7-5=16

e) 4x-2=2x+8 /-2x
2x-2=8 /+2
2x=10 /:2
x=5
Ell:
4*5-2=18
2*5+8=18

f) 1-5x=13+7x /+5x
1=13+12x /-13
-12=12x /:12
-1=x
Ell:
1-5*(-1)=6
13+7*(-1)=6
Módosítva: 5 éve
0