Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika, fizikai számításokkal kapcsolatos feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
857
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 8.osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
f)
Felesleges a 75 km és a 2,5 óra adat is. Ha 50%-kal gyorsabb az egyik, akkor a találkozási ponton (ahol nyilván megtették már az út 100%-át egyszerre) 1,5x:x arányban van a százalékuk, tehát az egyik 100/2,5=40%-ot, a másik 1,5*(100/2,5)=60%-ot tett meg.

g)
24 km 6 óra alatt -> 24/6=4, azaz 4 km/h sebesség. A sebesség az idővel állandó hosszúságú útnál fordítottan arányos, tehát háromszor akkora sebességgel az út harmadára csökken. Lóval 2 óra az út.
Módosítva: 9 éve
0