Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segít valaki a matekban?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
875
15 kg vízbe 5 kg savat teszünk, amelynek kilója 2500 Ft. Mennyibe kerül 1 kg oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
15 kg víz (gondolom ingyen) + 5kg sav= 20 kg
A sav ára: 5*2500=12,500 forint
1 kg oldat 12,500/20=625 forint
Módosítva: 9 éve
1

Ha 15 kg vízbe 5 kb savat teszünk, az azt jelenti, hogy az oldalt 25%-os. (Tömegszázalék)
Tehát az 1kg oldatnak 25%-a lesz a sav, ami 0.25 kg. Annak az értéke: 2500*0.25=625 Ft.
Tehát 1 kg oldat 625 Ft-ba kerül, ha a víz ingyen van, amiről a feladat nem beszél így, aztán valószínűleg ingyen van :)
Tehát 625 Ft + a víz ára :D
Módosítva: 9 éve
1