Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7. összefoglalás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
292
2. Számítsad ki!
a= 8,75*12,64+7200:0,8=

b=(2,16-1,025)*(17-9:0,3)=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A.) Első a szorzás, aztán osztás majd összeadás!

Tehát 110,6+9000= 9110,6

B.) Zárójelben lévő művelet az első, mindkettő oldalon. Majd utána a szorzás.

Tehát; 1,135*(-13)= -14,775
1