Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
463
Egy iskolában a lányok száma 348Fő.Ez az összes tanuló számának az 58%-a.Hány tanuló jár az iskolába?Hány fiú jár az iskolába?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, iskola, 348, tanuló
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Egy iskolában a lányok száma 348 fő.
Ez az összes tanuló számának az 58%-a.

Hány tanuló jár az iskolába? 348:0,58=600


Hány fiú jár az iskolába? 600 - 348 = 252 fiú
Módosítva: 5 éve
2

Összes tanuló: 100%

Lányok száma: 348
Lányok: 58%

Összes tanuló: ?
Fiúk: ?
______________________________________

Ha 58% 348 fő, akkor 1% 6 fő. (348/58=6)
Ha 1% 6 fő, akkor 100% 600 fő.
Ha a lányok száma 348 fő, akkor a fiúké 600-348=252.
1