Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Körívek,körcikkek a mindennapokban.

Főoldal » Középiskola » Matematika
998
A Hold pályáját közelitsük egy Föld középpontú, 384 ezer kb sugarú körrel!A Hold keringési ideje 27,3 nap.
a) Mekkora középponti szög tartozik ahhoz az ívhez ,amelyet egy óra alatt befut a Hold?
b)Mekkora ívet fut be egy óra alatt a Hold?
c)Hány négyzetkilométer az egy óra alatt befutott ívhez tartozó körcikk terülelet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) 360° --- 27,3 nap=655,2 óra.
Ennek 1 óra az 1/655,2-ed része = 0,00152625152.
360°-nak az 1/655,2-ed része az 360*0,00152625152=0,5494505472.
Ez kerekítve 0,55°.

b) A Hold pályájának körívének kerülete (azaz a Hold pályája) 2*r*π, vagyis ∼2 411 520 km. Ez a 360°. Így 0,55° az kerekítve 3 684 km.

Kérlek jelezz vissza, hogy tudtam-e segíteni! :)
1