Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Adott egy háromszög koordinátái

Főoldal » Középiskola » Matematika
512
A(5;2)
B(-3;4)
C(7;-1)
Számítsuk ki az a;b;c ; ma;mb;mc ; ka;kb;kc-t!

Megoldást levezetéssek előre is köszönöm! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
magasságokat pit. tétellel kell
0

a=|BC|=|(7-(-3);-1-4)|=|(10;-5)|= 102+(-5)2 = 125 
b=|AC|=|(7-5;-1-2)|=|(2;-3)|= 13 
c=|AB|=|(-8;2)|= 68 

A magasságokat legkönnyebben a T=(a*m)/2 alapján tudod számolni.
m=2T/a ("a" az adott oldal hossza)

Területet az oldalhosszakból a Héron-képlettel tudsz számolni.
s=a+b+c/2= 125 + 13 + 68 /2=11,52
T= s(s-a)(s-b)(s-c) =10
2T=20
ma=20/ 125 =4/ 5 
mb=20/ 13 
mc=20/ 68 
Módosítva: 9 éve
0