Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
667
Egy kádon 2 csap van. Az egyes csap 3 ora alatt tolti fel a kádat vízzel, a kettes csap pedig 4 óra alatt. Mennyi idő alatt telik meg, ha mindkét csap nyitva van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szöveges
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyik: 3/1 óra
Másik: 4/1 óra
Együtt: x

1 óra alatt:
1/3 részét tölti fel az egyik, másik 1/4 részét
1/3+1/4=1/x
4x+3x=12
7x=12 /:7
x=12/7

Válasz: 12/7 -ed óra alatt töltené meg együtt a kettő
1