Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
Ebben az egy feladatban kérnék segítséget, h hogyan tudom be helyettesíteni!? Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia, ha valamit nem értesz, hogy miért annyi az annyi, írj rám.
0

Szia! Ezek alapján menni fog, vagy a többiben is segítsek?

Ahol b van oda a b szám, ahol a oda a szám megy.
1.
2*1+2*4=10
1/2*1*4=2
2(1+4)=2*5=10
2*1/3*4=1/6
1²+4²=15

2.
Kiszámoljuk a b-t:
2*3+2b=16
6+2b=16 /-6
2b=10 /:2
b=5
És innentől ugyan úgy.

3.
2*2+2*b=5 /-4
4+2*b=5
2*b=1 /:2
b=0,5

4.
1/2*(-1)*b=-1/2 /*2
1*(-1)*b=-1
-1*b=-1 /:(-1)
b=1
0