Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
445
Számítsd ki hogy ha egy dobbanással 150ml vért pumpál a szív 75 év alatt mennyi vért pumpál!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
egy ember szíve 1 perc alatt kb. 65-öt dobog, ezt meg kell szorozni 60-al, tehát 60x65=3900. Tehát egy ember szíve kb. 3900-at dobog egy óra alatt. Mivel 24 órából áll egy nap, a 3900-at is meg kell szorozni 24-el, tehát 24x3900=93600. Ennyit dobog egy nap, egy év 365 napból áll, szóval 93600x365=34164000. Ennyit dog egy év alatt. 34164000x75=2562300000. Mivel négy évente van szökőév így a 75 évet elosztod 4-el és így megkapod, hogy 18 év volt szökőév. mivel a szökőév plusz 1 napot jelent, ezért 2562300000+18x93600= 2562300000+1684800=2563984800. 2563984800x150ml=384597720000 ml, ha jól számolok. A 384597720000 ml-ert váltsd át és már készen is vagy. :) De mint mondtam ez a számolás NEM BIZTOS.
0