Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
892
Hány g 36m/m%-os oldatot készíthetünk 60 g kálium - kloridból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
tömeg% jelentése:
oldott anyag tömege*100/oldat tömege

60*100 / x = 36

60/x=0,36
60=0,36*x
x=60/0,36=166,67 g 36 m/m%-os oldatot készíthetünk 60 g kálium - kloridból
0