Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
878
1. Egy derékszögű háromszög befogói a és b, míg átfogója c. Számítsd ki az ismeretlen oldal hosszúságát!

a) a = 68 cm, b = 51 cm b) a = 75 mm, b = 18 cm c) a = 6,5 cm, c = 0,6 dm d) a = 0,6 dm, c = 6,5 cm

2. Egy derékszögű háromszög két oldala 24 és 25 cm hosszú. Mekkora az ismeretlen oldal?

3. Határozd meg az a alapú egyenlőszárú háromszög keresett adatait, számítsd ki a háromszög kerületét és területét! a) a = 12 cm, b = 10 cm ma = ? b) a = 10 cm, b = ? ma = 8 cm c) a = ? b=13,5 cm ma = 10,8 cm

4. Egy egyenlőszárú derékszögű háromszög befogója 5 cm. Mekkora az átfogója?

5. Egy egyenlőszárú derékszögű háromszög átfogója 5 cm. Mekkora a befogója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Valaki tudna ugyan ebben segiteni nekem ?
0

Valaki tudna ugyan ebben segiteni nekem ?
0