Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házifeladat egyenletek! 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
551
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) Minden négyzetszám értéke vagy pozitív vagy 0, ezért ez csak úgy jöhet ki, hogyha 0+0=0, vagyis ha (x-1)²=0 és (x+2)²=0, vagyis x=1 és x=-2, értelemszerűen ezek nem teljesülhetnek egyszerre, tehát az egyenletnek nincs megoldása (a valós számok halmazán).

b) Ugyanaz a történet, tehát

x-2=0
x+y-3=0 egyenleteknek kell egyszerre teljesülniük, ez x=2 és y=1 esetén fog megvalósulni.

c) 4x-y=0
x+6=0, tehát x=-6 és y=-24

d) 3x-5=0
2x-y+1=0, tehát x=5/3, y=13/3.

Ha valami nem világos, kérdezz!
1