Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A gúla felszíne

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1208
Egy háromszög alapú gúlát egybevágó háromszögek határolnak.Egy oldallp területe 6,5 cm². Mekkora a gúla felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
6,5 cm2*3=19,5 cm2 a palást területe (oldalak területének összege), már csak az alaplap területe kell ami ugyancsak 6,5, azaz a terület: 26 cm2.
Módosítva: 9 éve
0

Az egybevágó azt jelenti, hogy ha kettőt egymásra teszünk, akkor pontosan fedni fogják egymást, ebből következően ugyanakkora a területük. A felszín az oldallapok összterülete, vagyis 6,5+6,5+6,5+6,5=4*6,5=26 cm² a test felszíne.

Ezt a testet egyébként szabályos tetraédernek is hívják.
0