Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házifeladat egyenletek! 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
531
 x-4  =  4-x 

 8x-5  =  5-8x 

 x+4  =  -x-5 

 3x-7  =  35-15x 

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Első: (másodikra emeljük, így a gyök eltűnik)
x-4=4-x /+4
x=8-x /+x
2x=8 /:2
x=4

Második: (másodikra emeljük, így a gyök eltűnik)
x=0.625

Harmadik: (másodikra emeljük, így a gyök eltűnik)
 x+4  =  -x-5 
( x+4 )2 = ( -x-5 )2
x+4=-x-5 /+x
2x+4=-5 /-4
2x=-9 /:2
x=-4,5
DE valós számok halmazán nincs megoldása

 3x-7  =  35-15x 
( 3x-7 )2 = ( 35-15x )2
3x-7=35-15x /+7
3x=42-15x /+15x
18x=42 /:18
x=2,33




Módosítva: 9 éve
1