Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, százalékszámítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
841
1.) Zsuzsi barátnőjével rendszeres emailozik, az e-mail bekapcsoláskor azt jelzi, hogy a postafiók 75százaléka már tele van.A postafiók mérete 25 MB. Mennyi szabad terület mardt?

2.) Tibi 2004-ben új autót vásárol 3 200 000 Ft-ért. Három év múlva eladta 1 800 000 Ft-ért. Hány százalékot vesztett az autó az értékéből három év alatt?

3.) Egy kerékpár árát 30 %-kal csökkentik. Mennyiért lehet megvenni, ha 70 000 Ft volt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1 ) 25 x 0,75 = 18,75 | 18,75 MB foglalt. | 25 - 18,75 = 6,25 MB szabad.

2 ) 3 200 000 = 100 % / : 100 | 32 000 = 1 % | 1 800 000 / 32 000 = 56,25 %

3 ) 70 000 = 70 % | 100 000 = 100 %
1

3., e=? e= a:100×p Ezután behelyettesítem a képletbe a számokat: e=70000:100×30
e=érték
a=alap
p=százalékláb

70000:100= 700
700×30=2100

30%= 2100

Ha leviszik 30%-al akkor az új ár 70% lesz.

Így a 70000-ből kivonom a 2100-at ami:

70000-2100= 67900

Az új ár 67900Ft
0