Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
609
Hány éves most az, aki 10 év múlva 4-szer annyi idős lesz, mint 20 évvel ezelőtt!

Köszönöm a segítőnek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Most x éves
10 év múlva: x+10 éves
20 évvel ezelőtt: x-20 éves
(x-20)×4=x+10
4x-80=x+10
3x-80=10
3x=90
x=30 éves most
0