Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Igazsághalmaz

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2085
Határozd meg az igazsághalmazt, ha az alaphalmaz a racionális számok halmaza (Q)!
Mely egyenletek igazsághalmaza az üres halmaz? ( per jelek törtvonalak)
a/2=3/4
b/3=2/5
c/5=4(egész)3/7
2d/3=8/5
4e/5=16/25
7f/9=-9/7
-6g/21=8/7
9h/15=-36/25
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ezeket az egyenleteket csak meg kell oldani;

a=3/2, racionális
b=6/5, racionális
c=155/7, racionális
d=12/5, racionális
e=4/5, racionális
f=-81/49, racionális
g=-4, racionális
h=-12/5, racionális

Tehát az igazsághalmaz az lesz, hogy amit kaptál, kapcsos zárójelbe rakod; {3/2}, {6/5}, stb.
Módosítva: 9 éve
0