Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megoldás?

Főoldal » Középiskola » Matematika
310
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
10a - 2a^4 -2a^2 +20 + 4a^3 + 4a =
20 + 14a -2a^2 + 4a^3 -2a^4
0

Szia!

(2a-4)(5-a3-a) két többtagú kifejezés szorzásakor az első kifejezés minden tagját, a második kifejezés minden tagjával meg kell szorozni:
Előszőr a 2a-val szorzok: 2a*5+2a*(-a3)+2a*(-a)=10a-2a4-2a2
és most a -4-gyel szorzok: -4*5-4*(-a3)-4*(-a)=-20+4a3+4a
Összeségében:10a-2a4-2a2-20+4a3+4a
Fokszám szerint sorbarendezve, és az egyneműeket összevonva: -2a4+4a3-2a2+14a-20
0