Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglatest testátloja

Főoldal » Középiskola » Matematika
3726
Egy téglatest egy csúcsból kiinduló élének hossza a=3cm b=5cm c=10cm.
Hány fokos szöget zár be a testátló az „a" oldalélel.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A téglatest 'a' oldala, a bc oldallap átlója és a testátló egy derékszögű háromszöget határoznak meg. A testátló hossza a képlet szerint  3²+5²+10² = 134  cm.

Az adatok alapján felírható az α szög koszinusza:

cos(α)=3/ 134 , ezt számológéppel kiszámolod, majd visszakeresed. Amit kiad a számológép, az lesz a keresett hajlásszög (ne felejtsd el DEG-be állítani a számológépet).
Módosítva: 9 éve
0