Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SEGÍTSÉG

Főoldal » Középiskola » Matematika
2759
Hány olyan háromjegyű szám képezhető az 1, 2, 3, 4, 5 számjegyekből, amelyikben csupa különböző számjegyek szerepelnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
5! -> 120
-1

Első helyen 5 féle lehetőség, a másodikon 4, a harmadikon 3 féle lehetőség adódik, ezek szorzata 60 különböző háromjegyű szám készíthető. Ez 5 elem harmadosztályú ismétlés nélküli variációja. Eut a videómat ajánlom hozzá:
https://www.youtube.com/watch?v=Ro4R6N-8Dps&list=PLwXxAxAEOlGg4BbBrP0eJzx31Z-3TVhwr&index=3
Módosítva: 5 éve
2