Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
411
Valaki tudja ezt a feladatot. Megmértük egy fiók belső részét:szélessége 40cm, hosszúsága 60cm, mélysége 12cm. Elfér benne egy 73cm-es vékony, egyenes fémrúd?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Téglatest térfogata a*b*c
40*60*12
28.800cm3
(Ez nem biztos, hogy kell.)
Átlója(d)= a^+b^+c^ négyzetgyök alatt
Tehát:
40^=1600
60^=3600
12^=144
1600+3600+144=5344cm
Ez gyök alatt: (ami az átló) =73,10266752 cm.
Tehát, átlósan beletéve épphogy, de belefér a 73 cm-s rúd.
Válaszom nem biztos, hogy jó!


0