Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8. Osztály OFI-s munkafüzet

Főoldal » Általános iskola » Kémia
572
Csatoltam képet! Valaki kérlek segítsen mert holnapra kell és a tanár azt mondta hogy ha valakinek nincs kész az 1-est kap!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
8.a)
27 g alumínium 6*10²³ db alumínium atomot tartalmaz.
12 g alumínium (12*6/27)*10²³ db alumínium atomot tartalmaz.

( (4*3*3*2 / (3*3*3) )*10²³ db = (8/3)*10²³ db alumínium atomot tartalmaz.

b)
2 Al₂O₃ = 4 Al + 3 O₂

1 mol timföld tömege= 2*27 + 3*16 = 102 g

2 mol timföld tömege= 204 g

204 g timföldből 4*27 g Al készíthető,
1000 g timföldből 1000*4*27/204= 529,4 g Al készíthető.

1 doboz 12 g tömegű
x=529,4/12 = 44 doboz 529,4 g tömegű.

44 doboz készíthető.
0