Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány w%-os lesz a só oldat?

Főoldal » Középiskola » Kémia
727
600 gramm 20 w%-os sóoldatot kettéöntünk, és az első oldatot fele tömegűre bepároljuk. Hány w%-os lesz a sóoldat ekkor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
ha ketté öntjük, akkor a fele 300 g lesz.
Ha fele tömegűre bepároljuk, akkor 150 g lesz, a koncentráció viszont a duplája, 40 w%.

Az oldat ezután 150*0,4+300*0,2=450*x
60+60=450*x
120=450*x
x=120/450=0,2667

26,67 w%-os lesz.
0