Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika gáztörvények

Főoldal » Középiskola » Fizika
894
Nyomásmérővel ellátott autóspumpában 450 cm 3 levegő van.
Pumpáláskor a szelep 170 kPa nyomásnál nyit. Mekkora ebben az
esetben a pumpában levő levegő térfogata?
(A hőmérséklet legyen állandó, a kezdeti nyomás 100 kPa.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
T = állandó, izoterm állapotváltozás.
V1= 450 cm3
p1= 100 kPa
p2= 170 kPa
V2=?

p2*V2=p1*V1 Rendezzük a képletet V2-re --> V2=(p1*V1)/p2
Behelyettesítés: V2 = (100kPa*450cm3)/170kPa=264.7cm3
0