Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
652
1, Mekkora annak a négyzet alapú egyenes hasábnak a térfogata, melynek alapélei 6 cm hosszúak,
magassága pedig 15 cm?
2, Egy akvárium téglatest alakú. Magassága 35 cm, szélessége 1 dm, hossza 5 dm. Hány liter víz fér
bele? Hány négyzetcentiméter üveglapot használtak fel készítésekor? (Az akváriumnak nincs teteje.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. V=6x6x15=540 cm3
2. V=3,5x1x5=17,5 liter víz fér bele (1d3 víz= 1 liter)
3. A=35x50+2x50x10+2x35x10=3450 cm2
0