Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Angol fordítás

391
Légyszíves le fordítanátok?Nagyon sürgős lenne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
Amikor nagyon gyorsan utazol fel-le, izgatott leszel. De ez mikor kezdődött? Az első hullámvasút az 1700-as években jelent meg, Oroszországban. Az emberek jeges dombokon csúsztak le autókban, amik fából és jégből készültek. Egyszerűek voltak, de elég népszerűek.
Az első hullámvasút az Amerikai Egyesült Államokban tűnt fel a 19. században. Mauch Chunk Vasútnak hívták, de nem arra tervezték, hogy utazzanak benne. Valójában szén bányákba való szállítóeszköz volt. Egy nap, valaki úgy döntött, hogy mókás lenne egy bányász kocsiban utazni. Elég lassú volt, és sokáig tartott, de az utasoknak remek kilátásuk volt a vidékre. Népszerűvé vált, majd lassan az emberek 1$t fizettek egy útért.
Sok hullámvasutat építettek a 20. század elején Európában és az Amerikai Egyesült Államokban. Általában fából készültek és kevesebb, mint 30 km/h-val haladtak. Később, 1955-ben nyílt meg Disneyland. Ez volt az első vidámpark egy újfajta hullámvasúttal. Matterhorn Hegynek hívták, és acélból készült. Fel, és le vitt, egy műhegyen keresztül. Gyors, és híres volt olyan emberek közt, akik szerették a félelmet, és az izgalmat. Azóta az emberek magasabbra, és gyorsabban akarnak jutni.
Ma a hullámvasutak korlátok nélküliek. A vasutasok fejjel lefelé tudnak áthaladni dupla kanyarokon, több mint 100km/h-val. Néhány útnál állhatsz, néhánynál lóghatsz is. A hullámvasutak ijesztőnek, és veszélyesnek tűnnek, de valójában ezek a legbiztonságosabbak a vidámparkban.
0