Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni a háziban? :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
651
Oldjuk meg a valós számok halmazán a következő egyenleteket!
a, 2(2x+1)-1=1-2(1+2x)
b, 2[2(2v-1)-1]-1= 0

( Törtet hogy tudok ide beszúrni? Próbáltam de nem engedi... :( )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2(2x+1)-1=1-2(1+2x)
4x+2-1=1-2-4x
4x+1=-1+4x /-1
4x=4x-2 /+4x
4x+4x=-4x-2+4x
8x=-2 /:8
x = -1/4

2[2(2v-1)-1]-1= 0
8v-7=0 /+7
8v=7
8v/8 = 7/8
v=7/8
0