Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egészítsd ki a hozzárendelési szabályokat úgy, hogy a függvények grafikonjai ne legyenek párhuzamosak egymással!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
567
y=5x-2; y=(ide kell írni a számot)x+3; y=5x-(szám); y=(szám)-(szám)
y=-9x+3.4; y=(szám)x+3,4; y=-9x-(szám); y=(szám)-(szám)
y=4/5x-1; y=0,8x+(szám); y=-5/3x-(szám); y=(szám)x+4/5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Akkor párhuzamosak, ha az x együtthatója egyforma.
Tehát pl. 5x-2 -vel párhuzamos minden olyan, hogy 5x-bármi, de egy se párhuzamos, amiben nem 5x, hanem 6x, 12x, bármi más van.
Tehát arra vigyázz, hogy ne ugyanazt írd az x együtthatójának, akkor már nem lesznek párhuzamosak.
A hozzáadott vagy levont szám mindegy.
Módosítva: 9 éve
0

Ha az egy sorban lévőkre kell, hogy ne legyenek párhuzamosak, akkor nem lehet mindig megcsinálni:

y=5x-2; y=(bármi, ami nem 5)x+3; y=5x-(akármit is írsz ide, párhuzamos lesz); y=(bármi, ami nem 5)x-(bármi)

y=-9x+3.4; y=(bármi, ami nem -9)x+3,4; y=-9x-(akármit is írsz ide, párhuzamos lesz); y=(bármi, ami nem -9)x-(bármi)

y=4/5x-1; y=0,8x+(akármit is írsz ide, párhuzamos lesz); y=-5/3x-(bármi); y=(bármi, ami nem 4/5)x+4/5

Az utolsónál 4/5 = 0,8, ezért lesz az első kettő párhuzamos.

Nem tudom, ez volt a feladat?
1