Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segítség sürgős!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
526
Képlettel együtt szeretném
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segítség!!!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
Tehát az a kérdés, hogy a 80-nak a 30 hány százaléka. Képlet nélkül így lehet számolni; ha

80 → 100%, akkor 80-nal osztva
1 → 1,25%, végül 30-cal szorozva:
30 → 37,5%, tehát 37,5%-át adta el a burgonyának.

Képlettel alap=80, érték=30, így (30/80)*100=37,5%.
Módosítva: 9 éve
1

Ez az egész feladat segítség képlettel!
0

a) Alap=240, érték=120, így (120/240)*100=50%

b) Alap=2, érték=5, így (2/5)*100=40%

d) Alap=500, érték=80, így (80/500)*100=16%
0

a,
(120/240)*100=0,5*100=50
50%-át

b,
(2/5)*100=0,4*100=40
40%-át

c, már megoldva

d, (80/500)*100=16
16%-os volt a leértékelés
0