Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
266
Az 5os kérdést tudja valaki? Képet csatoltam!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5. feladat
Az osztály tanulói legyen: x
Balkezes tanulók: (1/3)x
Jobb kezes tanulók: (2/3)x=(10/15)x
Jobb kezes fiú: (2/3)x×(40/100)=(4/15)x
Jobb kezes lány: (10/15)x-(4/15)x=(6/15)x és ez egyenlő 12-vel
(6/15)x=12
x=25-en vannak az osztályban
0