Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
790
1,Egy egyenlőszárú háromszög alapja 14cm, szárai 12cm. Mekkora a magassága, kerülete, területe?
2,Egy derékszögű háromszög befogói 14cm és 11cm. Mekkora az átfogója?
3,Rajzolj egy α és egy β szöget ahol α nagyobb, mint β. Szerkeszd meg az α - β, valamint a 2α-β szögeket!
4,Szerkeszd meg egy tetszőleges AB szakasz három negyed részét!
5,Egy trapéz oldalai a=14cm, c=7cm, magassága m=3.6cm. Mekkora a területe?
6,Egy paralelogramma oldalai a= 6cm, b=3,5cm, ma=3cm. Mekkora a kerülete és a területe?
7,Szerkeszd meg egy tetszőleges hegyesszögű háromszög köré írható körét!
8,Hány átlója van egy konvex 18 szögnek? Mennyi a belső szögeinek összege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

6
Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet. Felveszem a szakaszt. A végpontjába húzott félegyenesre 4 egyenlő részt mérek. Az utolsót összekötöm B végponttal és a párhuzamos szelők miatt vele párhuzamost húzok.
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet. 8. feladat.

Ne tegyél ki ennyit egyszerre máskor
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet. Az oldalfelező merőlegesek metszéspontja.
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
0