Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat?

Főoldal » Középiskola » Kémia
434
H 2 C = CH – CH 2 – CH = CH 2

a. Húzd alá a rá illő kifejezést és indokold meg, hogy miért azt húztad alá ! (3)
kumulált dién , izolált dién, konjugált dién
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Az izolált diént kell aláhúzni, mert a kumulált diénekben két kettős kötés közvetlenül egymás után van:
például: H₂C=C=CH-CH₃

konjugált diénekben a két kettős kötés egyszeres kötéssel felváltva követi egymást:
például 1,3-butadién és izoprén
H₂C=CH-CH=CH₂

Az izolált diénekben a két kettős kötés között már kettő vagy több egyszeres kötés van, lásd a feladatban.
0