Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK ALGEBRA VI Oszt

Főoldal » Általános iskola » Matematika
318
Egy pici segitseget kerek ! Koszonom szepen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Pótszög: Valamely hegyesszöget 90°-ra kiegészítő másik hegyesszög.

Legyen a két szög 'a' és 'b', ezek összege 90°.
Arányuk 4/5 --> Tehát az 'a' szög a 90°-ból 4 egységnyit, míg a 'b' szög 5 egységnyit tesz ki.

Ezek alapján összesen a 90°-ot (4+5), azaz 9 egységre bontjuk --> 90°/9 = 10° lesz egy egység.

Ebből már könnyen számolható: a = 4 * 10°= 40° ; b = 5 * 10°= 50°

Ell.: a+b = 40° + 50° = 90°

Remélem érthető :)
0