Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házifeladat egyenletek! 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
900
(2x-5)x(4x+3)x(x-7)
----------------------- x(3x+1)=0
10-4x


(2x+1)x(3x-1)-(2x+1)x(x-1)=0

(4-2x)x(3x+1)+(2x-4)x(x-2)-(4-2x)x(2x-3)=0

(4x-12)x(x-11)x(3x-6)x(x+8)=0

(x-4)x(3x-1)-(x-4)x(3-2x)=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Első:
x=7
x=-1/3
x=-3/4

(2x+1)x(3x-1)-(2x+1)x(x-1)=0
x = -1/2

(4-2x)x(3x+1)+(2x-4)x(x-2)-(4-2x)x(2x-3)=0
x=2

(4x-12)x(x-11)x(3x-6)x(x+8)=0
x=3; x=0; x=-8; x=11; x=2

(x-4)x(3x-1)-(x-4)x(3-2x)=0
x=4/5
x=4
1