Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi SOS!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
559
Valaki tudna segiteni??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ezek kellenek hozzá:

sin 60° = √3/2
cos 60° = 1/2
tg 60° = √3
ctg 60° = √3/3

sin 30° = 1/2
cos 30° = √3/2
tg 30° = √3/3
ctg 30° = √3

sin 45° = √2/2
cos 45° = √2/2
tg 45° = 1
ctg 45° = 1

Úgy lehet megjegyezni őket, hogy felrajzolsz egy szabályos háromszöget, aminek az oldalai 2 hosszúak. Aztán azt félbevágod az egyik magasságánál. Lesz belőle két derékszögű háromszög, 30° és 60°-kal. Oldalai pedig a két befogója 1 és √3, az  átfogója 2 (Pitagorasz)
Ebből leolvashatóak a 30 és 60 fokos szögfüggvények.

Ha pedig egy egyenlőszárú derékszögű háromszöget rajzolsz fel, két befogója 1 és 1, átfogója √2 (megint csak Pitagorasz), szögei 45°, ebből leolvashatod a 45°-os szögfüggvényeket.

Ha kell a 2515-ös feladat is:
π/4 = 45°
π/3 = 60°
π/6 = 30°
Módosítva: 9 éve
0