Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, elektromos áram hatásai

Főoldal » Középiskola » Fizika
443
Sziasztok!
Ha valaki tud segíteni azt nagyon köszönöm!!
Japán egyik felében csak 120 V a hálózati áram feszültsége. Számoljuk ki, hogy érhet-ott is halálos áramütés a 1,5 kOhm ellenállású embert?

Előre is köszönöm, szép napot mindenkinek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika, elektromos áram hatásai
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
I=U/R=120/1500=0,08A=80mA
A szakirodalom szerint kb. 100mA lehet az emberre veszélyes áramerősség, ami halálos is lehet, ezért ez az érték valószínű, hogy nem jelent komoly veszélyt.
Azért, ha Japánban jársz, ne pisilj a konnektorba, mert a Te tested ellenállása nincs 1,5kΩ, ezért nagyobb áramerősség fog folyni, így megrázó élményben lehet része az embernek!
0