Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
272
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A reakcióegyenlet:(eredeti) 2H2O = H2+O2
Számítás: M(H2O)=18 g/mol M(O2)=32 g/mol M(H2)=2 g/mol
m=n*M n=m/M
n(H)=m/M= 9g/18g/mol= 0,5 mol

tehát a reakcióegyenlet újra rendezve,
új egyenlet--> 0,5H2O= 0,5 H2+ 0,25 O2
viszont nem ez a kérdés...
...hanem hogy hány gramm oxigén keletkezett?
m=n*M= 0,25 mol* 18 g/mol= 4,5 g

Válasz: 4,5 g oxigén keletkezett
Módosítva: 5 éve
0