Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statisztika

Főoldal » Középiskola » Matematika
419
Csatolom a képet. Előre is köszi. A jó választ megoldásnak jelölöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!
1.
Az érdemjegyet és a gyakoriságot össze kell szorozni, és az eredményeket összeadni.
2*5+4*4+4*3+5*2+1*1=49
És mivel ez 16 jegy, el kell osztani 16-tal.
Az átlag=3,0625≈3


2. Ez alapján biztosan érteni fogod! https://youtu.be/ztweYz-EeXE

(5-3)²=2²=4
(5-3)²=2²=4
(4-3)²=1²=1
(4-3)²=1²=1
(4-3)²=1²=1
(4-3)²=1²=1
(3-3)²=0²=0
(3-3)²=0
(3-3)²=0
(3-3)²=0
(2-3)²=(-1)²=1
(2-3)²=(-1)²=1
(2-3)²=1
(2-3)²=1
(2-3)²=1
(1-3)²=(-2)²=4

4+4+1+1+1+1+0+0+0+0+1+1+1+1+1+4=21
21:16=1,3125
Szórás: 1,145643924≈1,15

3. A Lidl. 47-tel.

A négyesről fogalmam sincs.
1

Csatoltam képet, remélem érthető :)
1