Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamat számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
317
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
a=1500000 Ft
p=107%
e= x Ft
e= a*p/100 = 1500000*107/100 = 1605000
e=1605000 Ft

a=1605000 Ft
p=107%
e= x Ft
e= a*p/100 = 1605000*107/100 = 1717350
e=1717350 Ft

a=1717350 Ft
p=107%
e= x Ft
e= a*p/100 = 1717350*107/100 = 1837564,5
e=1837564,5 Ft

a=1837564,5 Ft
p=107%
e= x Ft
e= a*p/100 = 1837564,5*107/100 = 1966194,015
e=1966194,015 Ft
kerekítve: 1966194 Ft
Válasz: 1966194 Ft-ra növekszik az összeg.

2. feladat
a=250000 Ft
p=100%-12%=88%
e= x Ft
e= a*p/100 = 250000*88/100 = 220000
e=220000 Ft

a=220000 Ft
p=88%
e= x Ft
e= a*p/100 = 220000*88/100 = 193600
e=193600 Ft

a=193600 Ft
p=88%
e= x Ft
e= a*p/100 = 193600*88/100 = 170368
e=170368 Ft

a=170368 Ft
p=88%
e= x Ft
e= a*p/100 = 170368*88/100 = 149 923,84
e=149923,84 Ft

a=149923,84 Ft
p=88%
e= x Ft
e= a*p/100 = 149923,84*88/100 = 131932,9792
e=131932,9792 Ft
kerekítve: 131933 Ft
Válasz: A gép 131933 Ft-ot ér az értékcsökkentés után.

3. feladat
a=1030 000 Ft
p=100%+5%=105%
e= x Ft
e= a*p/100 = 1030000*105/100 = 1081500
e=1081500 Ft

a=1081500 Ft
p=105%
e= x Ft
e= a*p/100 = 1081500*105/100 = 1135575
e=1135575 Ft

a=1135575 Ft
p=105%
e= x Ft
e= a*p/100 = 1135575*105/100 = 1192353,75
e=1192353,75 Ft
kerekítve: 1192354 Ft
Válasz: 1192354 Ft-om lesz 3 év múlva.

4. feladat
a=1000000 Ft
e=120000 Ft
p= x%
p= e/a*100 = 120000/1000000*100 = 12
p=12%
Válasz: Igaz ez az állítás.

5. feladat
a=82000 fő
p=100%-3%=97%
e= x fő
e= a*p/100 = 82000*97/100 = 79540
e=79540 fő

a=79540 fő
p=97%
e= x fő
e= a*p/100 = 79540*97/100 = 77153,8
e= 77154 fő

a=77154 fő
p=97%
e= x fő
e= a*p/100 = 77154*97/100 = 74839,38
e=74839 fő

a=74839 fő
p=97%
e= x fő
e= a*p/100 = 74839*97/100 = 72593,83
e=72594 fő

a=72594 fő
p=97%
e= x fő
e= a*p/100 = 72594*97/100 = 70416,18
e=70416 fő
Válasz: 5 év múlva 70416 fő fog élni a városban.
0